F.A.Q                                                                                         


Her kan du finde svar på mange spørgsmål

Finder du ikke svar på dit spørgsmål herunder, er du velkommen til at skrive en e-mail til mk31@mk31.dk

Hvordan tilmelder jeg mig et hold?

For tilmelding, skal du oprette brugerprofil. vælge hold, og betale med Dankort. Der skal oprettes en profil til barnet, ikke til forældre. Der skal angives den mail adresse, som I tjekker jævnlig, da kvitteringen for en gennemført betaling og fremtidig kommunikation klub/medlem vil blive sendt til den angivet e-mail adresse. Før barnet bliver tilmeldt et HOLD, skal I accepter klubbens gældende regler. Alle nye medlemmer der tilmelder sig betaler 50 kr. i medlemsgebyr udover kontingentet.

Er vi automatisk tilmeldt til næste sæson?

Nej, der skal foretages ny tilmelding før starten på ny sæson. Profilen har i stadigvæk og proceduren for tilmelding af hold er den samme. For at eksisterende medlemmer har mulighed for at fortsætte med samme hold til næste sæson, har disse muligheden for at tilmelde sig først. Efter et par uger vil det være muligt for resten af offentligheden at tilmelde sig.

Hvad er oprykningsproceduren?

I svømmeskolen skal i forældre som udgangspunkt ikke tage stilling til hvornår jeres børn skal rykke op i niveau. De sidste 2-3 uger i hver sæson vurderer svømmetrænerne alle børnene. Forældrene til de børn, der vurderes til at skulle rykke op på et højere niveau, vil blive kontaktet i svømmehallen af deres træner. Bliver man således ikke kontaktet, eller barnet har hørt noget fra træneren, betyder dette at det pågældende barn vil få mest ud af at blive på det nuværende niveau. Derfor i dette tilfælde tilmeldes samme niveau til næste sæson.

Jeg vil gerne svømme konkurrence hvad gør jeg?

I MK31 har vi både en svømmeskole og en konkurrenceafdeling. Alle trænerne er opmærksomme på at spotte talenter til konkurrenceafdelingen. Ud over dette har vi mærkesvømning to gange om året (Påsken og uge 42), hvor talenttrænerne også holder udkig efter nye talenter. Endelig kan man tage fat i sin træner og bede dem tage et lille videoklip som konkurrence trænerne kigger på.

Mit barn er blevet filmet/optræder på et billede må vi det?

Ved tilmelding af hold og godkendelse af vores gældende regler, skriver i under på at trænere og bestyrelsesmedlemmer i MK31 gerne må tage billeder eller videoklip til brug for hjemmesiden, nyhedsbrevet eller til talentudvælgelse.

Jeg får ikke svar på min henvendelse hvad gør jeg?

Det hænder at der i perioder (især ved sæsonopstart og afslutning) kan være så travlt i administrationen at alle mails ikke bliver besvaret lige hurtigt. Til dette beder vi jer om at være tålmodige. Alle mails bliver set og taget stilling til. Det nytter ikke noget at spørge trænerne i hallerne, da disse intet har med administrationen at gøre. Til sæsonopstart (første 2 uger) vil der oftest være en til stede fra bestyrelsen i hver af hallerne.

Holdet har været aflyst får vi erstatning?

Det hænder yderst sjældent at vi må aflyse hold på grund af sygdom. Vores trænerteam gør alt for at bemande holdende for hinanden. Oftest skyldes en aflysning at, Teambade (Københavns Kommune) skal benytte sig af hallen, eller også kan force major så som opkast i vandet (betyder at bassinet er lukket i 36 timer) eller afføring i vandet (betyder at bassinet er lukket i 24 timer) være årsag til at bassinet er lukket og holdene derfor aflyst. Uanset grunden for aflysningen så vil der ikke betales erstatning eller givet erstatningstimer. Til gengæld yder vi det ekstra at holde 2-3 dage åbent i henholdsvis uge 7 og uge 42.

I kan som forældre hjælpe til med at mindske risikoen for aflysninger ved at følge nedenstående råd.

1. Sørg for at jeres børn har været på toilettet inden undervisningen starter.

2. Undgå at jeres børn spiser et stort måltid lige op til undervisningen.

3. Tyggegummi i svømmehallen er bandlyst.

Hvor ligger glemtesager?

Ved glemte sager bedes i kontakte bademesteren/livreder i den pågældende hal hvor sagerne er glemt.

Må mit barn af modsatte køn følge med mig i omklædningsrum?

Drenge og piger op til 7 år må gerne opholde sig i modsatte køns omklædningsrum. 7 år og opefter skal være i samme køns omklædningsrum.

Jeg ser aldrig en livreder i hallerne, er mine børn i trygge hænder?

Fra Københavns kommune er der krav om at mindst en person i svømmehallen skal være myndig og have bestået bassinprøven. Hos MK31 følger vi dette og mere til. Således skal alle vores trænere over 18 år have taget og gennemført bassinprøven. Den skal fornyes hver 18 måned. Så ja jeres børn er i trygge hænder.


Hvordan afmelder jeg mig et hold?

Du sender en mail til mk31@mk31.dk

Tilmelding er bindende, og derfor refunderes kontingentet ikke. Flytning mellem hold udløser ikke ekstra gebyr såfremt kursusgebyret på det nye hold, er det samme som det oprindelige hold.

Er der familierabat?

Nej. Kontingentet sættes ned med 50% når halvdelen af sæsonen er gået.

Jeg er på venteliste, hvad betyder det?

Der er begrænset antal pladser på holdene, men man kan skrive sig på venteliste. Kommer der en ledig plads på holdet i løbet af sæsonen, vil I få tilsendt en mail. Venteliste-pladsen er kun gældende for én sæson. Interne flytninger har præcedens over ventelisten, hvorfor det godt kan svare sig at begynde på et alternativt hold og flytte i løbet af sæsonen, hvis der bliver en ledig plads.

Hvordan tilmelder jeg mig officials kurser?

Officials kurser bliver udbudt af Dansk Svømmeunion. Læs mere under konkurrenceafdeling/officials.

http://www.svoem.org/Kurser/Officials-kuser/

Hvordan bestiller jeg klubtøj?

MK 31 tøj og badehætter og T-shirts sælges ifm klubstævner. Kan også ses i shop

Hvad skal jeg medbringe til stævne?

Indendørs aerobic/løbesko, badedragt/badebukser, T-shirt, shorts, klipklappere, drikkedunk, svømmebriller, badehætte og håndklæder.

Badedragt/bukser er naturligvis det vigtigste. Det er vigtigt at have mere end et par svømmebriller med.

Går ens briller i stykker (f.eks at elastikken springer), er det vigtigt, at have et ekstra par ved hånden.Hvad skal jeg spise, når jeg træner?

Husk mad og drikke før træning. Et større hovedmåltid 3-4 timer før (fx rugbrød med magert pålæg og grøntsager til).

Et mellemmåltid 1-2 timer før (fx grovbolle med mager ost og 1 stk. frugt til). Læs mere under konkurrence/ kost.

Hvorfor må forældre ikke overvære undervisningstimen?

Ligesom forældre ikke er med hver dag i skolen, skal forældre heller ikke være med, når vi underviser i svømning. Svømmeundervisning er undervisning ligesom, den man modtager i skolen. Det er altså undervisning, der kræver, at vi som undervisere kan få børnenes

opmærksomhed. Det kan være vanskeligt, hvis der er forældre ved bassinkanten. Børnene vil jo gerne vise mor eller far, hvad de kan. Det kan virke forstyrrende for læringen i situationen, hvor fokus mistes fra det der undervises i, hvis forældre involverer sig, mens der undervises.

Må forældre være i hallen, når der undervises?

Som det fremgår af hjemmesiden, beder vi forældrene om at forlade hallen, når der er undervisning (I må gerne stå i mellemgangen). Dog må forældre gerne være i hallen, de første to gange barnet er til svømning, og sidste gang i hver måned og overvære undervisningen.

Mit barn er bange for, at få hovedet under vand, hvad gør vi?

Du kan være sikker på, at vores trænere imødekommer svømmernes individuelle udviklings potentiale og afsæt for at turde opholde sig i det våde element. Vores undervisning er tilrettelagt efter anbefalede læringsteorier på området. Børn er bedst til at gøre det, de gør meget og erfaringerne lagres i kroppen. Derfor må barnet "om-programmere sig selv", hvis de vil i gang med at være i det dybe vand og opleve den tryghed der skal til. De skal have lige så mange gode og trygge oplevelser med hovedet under vandet, som de har med hovedet over vandet. Antallet af gentagelser betyder en del, hvorfor vi anbefaler, at I bruger noget ekstra tid i svømmehallen sammen med dem. Det er jo de nye, gode erfaringer, de skal indsamle.

Hvilket udstyr skal medbringes til undervisningen?

Det ville være en rigtig idé, at børnene har svømmebriller med, der er dog nogle øvelser, hvor de skal tages af. Ud over svømmebriller er det også en god ide at anskaffe sig nogle tæt-sidende badebukser, da løse badeshorts med eller uden lommer giver unødvendig besvær for barnets bevægelse i bassinet. Til langt hår er en badehætte en god løsning og ellers bør der benyttes hår-elastik.

Skal jeg bruge elastik i håret?

Alle børn med langt hår skal helst have en hårelastik i (vi oplever, at flere må stoppe op for at tage håret væk fra ansigtet)

Hvad gør jeg, hvis mit barn glemmer skabsnummer eller kode?

Hvis uheldet er ude og man har glemt koden eller skabsnummeret, må I tage kontakt til Team Bades personale. I må have tålmodighed med, at der ikke altid er en livredder af "rette" køn, der kan komme ind i omklædningsrummet og løse problemet før alle er i tøjet.

Må vi benytte svømmehallen før og efter undervisningstimen?

Såfremt jeres børn skal benytte svømmebassinet før svømmeundervisningen begynder og før afkrydsning hos den ansvarlige trænere, skal I købe en billet, og I har selvfølgelige selv ansvaret for barnet.

Hvad går træningslejr ud på?

Træningslejr er for svømmere, som svømmer på enten K1, K2, K3 eller Talent. Det foregår som regel over flere dage og svømmerne er rejst udenbys, og nogle gange udenlands, hvor der trænes intensivt.

Det er samtidig lagt op til, at man socialt har noget fantastiske oplevelser. Læs mere under konkurrenceafdeling/træningslejr.

Svømmeklubben MK 31 - Prins Buris Vej 4 - 2300 København S